Hervormde Gemeente
Ottoland

Komende diensten

08-dec - 09:30 uur Viering Heilig Avondmaal
Ds. A.F. de Fijter uit Ottoland
08-dec - 18:30 uur Dankzegging Heilig Avondmaal
Ds. W.M. Dekker uit Waddinxveen

Bijbels met een verhaal

In museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf is vanaf 21 september 2019 tot en met 25 januari 2020 de expositie Bijbels met een verhaal te zien.

Een bijbelverzamelaar uit het werkgebied van de Historische Vereniging Binnenwaard heeft een deel van zijn collectie in museum Het Voorhuis geëxposeerd. Het is voor het eerst dat in een tentoonstelling in Bleskensgraaf zoveel verschillende Bijbels te zien zijn.

De titel Bijbels met een verhaal is gekozen, omdat niet de inhoud van de Bijbels centraal staat, maar de boeken zelf. Het Koninklijk Huis en de bijbeldrukkers uit de omgeving, zoals Keur uit Dordrecht en Goetzee uit Gorinchem zijn onder andere thema’s die terugkomen in de verhalen. Het oudste exemplaar dateert van 1477. Versieringen zijn ook te bewonderen, zoals de sloten van diverse Bijbels en de beugeltasjes waarin de Bijbels werden gedragen naar de kerk.
In de Oomskamer zijn vanaf 21 september Bijbels te zien van de bekende streekschrijver J.W. Ooms.

Wilt u samen met een vereniging of bestuur of anderszins (groepen van 5-20 personen) de expositie komen bezoeken en wilt u hierbij nog meer verhalen over de Bijbels horen, dan kunt u een afspraak met rondleiding maken via het secretariaat.
Uiteraard kunt u natuurlijk ook gewoon tijdens de openstellingen op de zaterdagmiddag of de 3e dinsdagmiddag van de maand de expositie komen bewonderen.


Ander nieuws